News
KOÇAK FARMA TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ ALDI

KOÇAK FARMA,

TSE COVID-19 GÜVENLİ ÜRETİM BELGESİ ALDI

Koçak Farma, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) tarafından  sanayi tesislerinde alınması gereken önlemlere yönelik denetimlerden geçen firmalara verilen “TSE COVİD-19 Güvenli Üretim Belgesi” aldı.

Koçak Farma,COVİD- 19 Pandemi sürecinde ülkemizin en büyük ve stratejik ilaç üreticilerinden biri olarak en etkin firmalar arasında yer almıştır.

Koçak Farma bu süreçte  hem  COVİD-19 tedavisinde kullanılan   ilaçları hem de COVİD-19 aşısını  aynı çatı altında yerli olarak üreten  tek firma olmuştur.

Ülkemizin COVİD-19 pandemisiyle mücadelesinde kılavuzların önerdiği ve hastaların ihtiyacı olan hayati önemi haiz  ilaçların ve serumların  üretimlerine Çerkezköy ve İstanbul  üretim tesislerimizde kesintisiz olarak devam edilmiştir.

COVİD-19 salgın sürecinde baştan itibaren, stratejik öneme sahip ve katma değer sağlayan ürünlerimizin üretiminin kesintisiz devam edebilmesi için çalışanları ile ilgili gereken tüm tedbirleri alarak,hassasiyetle uygulamış ve uygulamaya devam etmiştir. Böylece süreç boyunca hastalarımızın kesintisiz olarak ilaca erişimini sağlamıştır.

COVİD-19 salgının ilk günlerinde tedavi protokollerinde bulunan Azirtomisin etken maddeli Azitromisin  ürününü ,hem  önemli miktarda üreterek ihtiyacı karşılamış ve üründe tedarik sıkıntısı yaşanmasının önüne geçmiş hem de 10 bin kutu Sağlık Bakanlığı’na bağışlamıştır.

Nisan ayında  ülkemizin ilk jenerik yerli üretim hidroksiklorokin sülfat içeren ürününün  ruhsatını alınmış ve  300.000 doz hidroksiklorokin sülfat  hastaların tedavisinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na bağışlanmıştır.

Temmuz ayında  daha önce Çin’den ithal edilen ve Sağlık Bakanlığı COVİD-19 Tedavi Algoritmasında yer alan yerli üretim Favipravir etken maddeli ilacın ruhsatı alınmış ve    Türk Tıbbının hizmetine sunulmuştur.   200.000 doz  ürün de yine  hastaların tedavisinde kullanılmak üzere Sağlık Bakanlığı’na bağışlanmıştır.

Böylece  Koçak Farma ,Sağlık Bakanlığı COVİD-19 tedavi Algoritmasındaki Favipravir, Hidroksiklorokin Sülfat, Azitromisin, Enoksaparin sodyum, Dipiridamol, Deksametazon etken maddeli ürünlerin tamamını yerli olarak üreterek ülkemizin COVİD-19 ile mücadelesinde önemli bir destek vermiş ve vermeye de devam etmektedir.

Bunun yanısıra Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onaylı  Koçak Farma Ar-Ge Merkezi bünyesindeki Sağlık Bakanlığı Onaylı BSL3/ABSL3 laboratuvarlarında  inaktif COVİD-19 Aşısı üretimi ile ilgili Ar-ge çalışmalarını   ve üretilen aşı ile hayvan çalışmalarına tamamlanmıştır.

Koçak Farma Türkiye’de beşeri ilaç üreten şirketler arasında BSL3/ABSL3 laboratuvarlarına sahip tek firmadır. Halen Ar-Ge merkezimizde inaktif kuduz ve BCG aşılarını üretilmiş, klinik öncesi çalışmaları tamamlanmıştır. Her iki aşı içinde klinik çalışmalara kısa sürede başlanması planlanmaktadır.

COVİD-19 aşısı insan çalışmalarının yapılacağı Faz 1 çalışmalarına da kısa sürede başlanmış olacaktır. COVID-19 aşısı için çalışmalarımızı Sağlık Bakanlığı ve TÜSEB ile işbirliği içerisinde yürütülmektedir.

 

https://www.winally.com/2020/10/kocak-farma-tse-covid-19-guvenli-uretim-belgesi-aldi/

 

https://www.medimagazin.com.tr/ilac-sanayi/uretici-firmalar/tr-kocak-farma-tse-covid-19-guvenli-uretim-belgesi-aldi-8-63-91721.html