News
ECZACIBAŞI-BAXTER TRANSFERRED THE FLAG TO KOÇAK FARMA

ECZACIBAŞI - BAXTER, BAYRAĞI KOÇAK FARMA’YA DEVRETTİ. Türk ilaç sanayiinin önde gelen kuruluşlarından Koçak Farma, Eczacıbaşı-Baxter’a ait serum grubu ürün ruhsatlarını, markaları, makine ve techizatı satın aldı.

ECZACIBAŞI - BAXTER, BAYRAĞI KOÇAK FARMA’YA DEVRETTİ

 
Türk ilaç sanayiinin önde gelen kuruluşlarından Koçak Farma, Eczacıbaşı-Baxter’a ait serum grubu ürün ruhsatlarını, markaları, makine ve techizatı satın aldı. Bilindiği gibi Baxter’in dünyadaki yeni yapılanmasının ardından, 1994 yılından bu yana Türkiye’de % 50-50 ortaklık yapısıyla faaliyet gösteren Eczacıbaşı-Baxter Hastane Ürünleri’ne ait ürün portföyünün Eczacıbaşı-Baxalta, Eczacıbaşı İlaç Pazarlama A.Ş ve Baxter Türkiye çatıları altında pazara sunulmaya devam edilmesi kararı alınmıştı. 
 
Serum üretim ve satış faaliyetinde bayrağı Eczacıbaşı-Baxter’den devralan Koçak Farma yetkilileri, halk sağlığı açısından stratejik öneme sahip serum üretiminde çıtayı daha da yükseğe taşımayı hedeflediklerini belirttiler.
 
KOÇAK FARMA HAKKINDA


1971 yılında kurulan Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş., geçen 45 yıl içerisinde Türk İlaç Sanayi'nin hızla gelişen kuruluşlarından biri olmuş ve bugün 1200’e yakın çalışanı  500'ün üzerindeki  ilaç  çeşidi  ve  ilaç hammaddesi üretimi ile Türk tıbbına önemli katkılar sağlayan bir kuruluş haline gelmiştir.     

Ana Merkezi İstanbul'da olan Koçak Farma İlaç ve Kimya Sanayi A.Ş. Türkiye genelinde 11 Bölge Müdürlüğü ve 500 kişilik satış teşkilatı ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Firmaya ait 2 üretim tesisinde ilaç ve ilaç hammaddesi üretilmekte olup, ilaç üretimi 2000 yılından itibaren Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'nde hizmete giren 100.000 m2'si kapalı alan, 140.000m2'lik modern ilaç üretim tesislerinde faaliyetine devam etmektedir.

 

Uzm.Dr.Hakan KOÇAK

CEO ve Genel Müdür